Get Bad Yelp Reviews Removed | Yelp Review Management Services

REMOVE BAD YELP REVIEWS

 

Every day, InternetReputation.com gets inquiries from business owners asking how they can get bad reviews on Yelp removed or fixed. Finding a false or misleading review online is a frustrating and devastating experience, but Yelp.com will not remove them unless they violate Yelp’s Terms of Service.

Yelp.com was designed as a listing site to give consumers honest reviews of different businesses. The site has quickly become a popular hangout spot and social networking tool used by consumers. From restaurants to doctors’ offices, Yelp collects information on millions of different businesses and re-displays it on its website. Its business information comes from third-party data sources like Dun and Bradstreet, and from members who list businesses on the website. Once your business is listed on Yelp there is no chance of getting the listing removed.

Yelp promotes its website as a place for business owners to advertise their listings and drive customers to their establishment. The problem is that Yelp uses a unique algorithm to filter reviews they believe are false. Because of this, positive reviews may be filtered out, leaving negative reviews prominently displaying on the site and in search engine results.

This matters, because consumers rely on online reviews now more than ever. A channel advisor study done in 2011 showed that 83 percent of consumers read online reviews before making purchase decisions. Businesses with negative online reviews often see huge declines in business. We have heard countless stories from different business owners about huge losses in revenue, or even going out of business, because of poor online customer reviews.

We have reviewed thousands of Yelp profiles and worked with hundreds of business owners to develop a comprehensive and strategic approach to removing bad Yelp reviews and these listing are suppressed from Google results.

Mugshot infographic

How to Remove Yelp Reviews

There are a number of misconceptions about femoving Yelp reviews, getting Yelp reviews deleted, and paying Yelp to remove bad reviews. Most of this information is false. Yelp is protected by the First Amendment and the CDA Act; they won’t typically remove bad customer reviews. Yelp has won several large lawsuits relating to online review removal and has proven they are protected by the current laws. Yelp does not remove reviews for its advertisers, so advertising on Yelp will not allow you to monitor or delete reviews.

The Internet has become the number one source that consumers turn to for information about businesses. If you are not taking actions monitor and control harmful reviews from appearing in search engines, you may be losing customers and revenue.

Our process is very simple. First, we figure where people are finding these negative reviews and then we eliminate your buisness profile from the source altogether. It is not possible to prevent bad customer reviews, but it is possible to prevent people from finding them. Our approach to fighting Yelp is simple: just take them out of the picture all together. Our review management services offer full-scale solutions to dealing with bad online reviews.

  1. The first step in fixing negative Yelp reviews is to understand where customers are finding them. Countless studies and research shows that consumers are using Google, Yahoo and Bing to find online reviews. People are not going directly to Yelp to find your business; they find it through a Google search.
  2. Once we have determined where customers are finding these harmful reviews, we put a plan into action to remove the Yelp.com business listing from appearing.
  3. We use a tested model to prevent Yelp profiles from appearing in the search engines. As a business owner, you shouldn’t allow websites like Yelp to control your business because having a high-ranking listing that allows anonymous posters to say anything they want can be detrimental.

The goal of our review management campaigns is a clean Internet presence for your buisness with no negative reviews appearing on Yelp or any other sites. The idea is take control of your “Google real estate” so you have a say in how customers view your business. It took years for you to build your business reputation, so don’t let one disgruntled customer ruin it.

Yelp Review Management Case Studies

*Plastic Surgeon

Problem: Yelp.com and Newspaper Article – Client is a plastic surgeon who had a Yelp.com listing and a negative newspaper article appearing prominently in Google search. When people Google the surgeon’s name or practice, the Yelp review and newspaper article caused potential patients to question the surgeon’s practice and ethics. The Yelp.com reviews are false reviews that were posted anonymously.

Solution: The client engaged with InternetReputation.com and we immediately began working to attack the negative review and newspaper article. Within 30 days, the newspaper article and Yelp.com listing was off the first page of Google search results. InternetReputation.com continued to aggressively promote existing client assets and create new assets in order to bury the Yelp profile listing and newspaper article even further. Within 60 days, InternetReputation.com had pushed the Yelp.com and newspaper listing off the first 8 pages of Google’s search results. The client could then go back to business without having to worry about the misleading article and customer review.

Timeframe: 30 days: no Yelp.com listing and no unwanted newspaper articles were found on the first page of Google. 60 days: no Yelp.com listing and no unwanted newspaper articles were found on the first 8 pages of Google.

Fixing Negative Yelp Reviews Q&A

1) “Can I just get one review removed from Yelp?”

Answer: You CAN’T remove reviews from Yelp based on the fact that they are false, misleading, or untrue. It is important to understand that Yelp is not legally responsible for the reviews posted on its site, and will not remove them. Getting negative reviews online is unavoidable. A jealous competitor or an angry ex-employee can ruin your reputation in minutes. You are bound to end up with negative reviews sooner or later. The only way to keep them from impacting your business is to take these review websites out of the picture.

2) “Can I sue Yelp for negative reviews?”

Answer: Current laws protect Yelp, and legal action will not result in Yelp removing reviews.

3) “What if the person who left the review is not a customer of mine?”

Answer: Yelp does not require proof of purchase to leave a review. Yelp allows anyone to leave reviews about businesses.

4) “How long does your program take to fix my review problem?”

Answer: Each campaign is unique but we are more than happy to review your specific situation and provide you with timeframe.

5) “I don’t have any reviews now, but want to be proactive about protecting my business against negative customer reviews. Can you help?”

Answer: Yes, we offer protection programs and highly recommend them. Allowing these review sites to rank prominently on the search engines is playing with fire. We also offer review monitoring that allows you to easily control and monitor what is being said online about your business.

6) “How much does it cost?”

Answer: Each campaign is custom tailored for the business. The cost varies based on how many results there are for your business and how many negative reviews there are on the profiles. We offer a free analysis to evaluate the situation.

7) Why are my reviews being filtered on Yelp?

Answer: The Yelp review system is an algorithm designed by Yelp to filter out reviews they classify as spam. Unfortunately, it seems that a majority of the reviews that end up in the Yelp review filter are positive ones. Yelp.com states their review filter is used to leave the most relevant reviews for users of the website. Yelp does not publicly disclose what triggers a review to be filtered, but our research has shown there are a number of factors involved.

There are triggers that can cause reviews to end up being filtered on Yelp.These include:

  • Geographic – A user’s location can trigger a Yelp review filter. If a business is located in Houston, Texas but received reviews from people in California it is likely Yelp will filter these review.
  • Timing – If a business received a negative review but suddenly starts receiving positive reviews immediately afterward, it is likely these reviews will be filtered.
  • Frequency – Businesses that receive only a few reviews but have a sudden increase in positive reviews will most likely trigger the filter.
  • Yelp Status – One of the biggest reasons a review will end up being filtered is if the review comes from a new Yelp user who doesn’t have an established account with other reviews. A reviewers history and past reviews factors heavily in determining whether reviews will be kept or filtered.

Want help fixing your bad Yelp reviews? If we can’t remove it, we can improve it! Call us today to find out how our Yelp Review Management services can help your business improve and protect its online reputation – (888)-572-9914

*Disclaimer

Each individual and business reputation management situation is unique. The case study included above represents real results from past customers but client names have been changed to protect their privacy. Listings and results are not exact but have been recreated in a way to best reflect and represent what happened during campaigns. Every possible effort has been made to accurately represent our services and results. The testimonials and examples used above do not apply to all customers and are not intended to represent or guarantee that anyone will achieve the same or similar results. Each business or individual’s satisfaction and results depends on their current in search engines, the positive and negative strength of existing items, the competition for specific keyword phrases and other relevant factors.

Browse Blogs by Topic

Get Started

Protect your reputation online.

By clicking Get Started, you agree to our Terms and that you have read our Privacy Policy, including our Cookie Use.